Nærværende er i hovedtræk den gamle tekst fra Info-folderen fra ca. 1995. Her er en mere moderne udgave, seriøse bidrag og forbedringer modtages gerne:

 

Beliggenhed

Bofællesskabet Askebakken ligger i den nord - vestlige del af Nørresundby på hjørnet af Lindholmsvej og Uldalsvej. Vores nærmeste nabo er bofællesskabet Uldalen, som fungerer stort set på samme måde som Askebakken, men de to bofællesskaber er alligevel to helt selvstændige enheder.

Cykelafstanden til Aalborg centrum er ca. 3 km - det vil sige 10 til 15 minutter på cykel, og vi har meget fine busforbindelser til byen lige uden for døren, samt nærbane til Aalborg Banegård. Området er præget af gode rekreative muligheder - først og fremmest Lindholm Høje, Urtehaven og Vandskibanen, men Hammer Bakker ligger heller ikke længere væk, end det er muligt at cykle derop.

Lokalområdet byder desuden på en mængde butikker. Her er både Supermarked, ”den lille købmand", Netto Aldi og Lidl, samt bager, pizzeria og bank.

Lidt historie

Andelsboligforeningen Askebakken blev stiftet i marts 1983.

Baggrunden var den store interesse, som viste sig i forbindelse med opbygningen af Uldalen, som er et år ældre end Askebakken.

En gruppe mennesker fandt således sammen om at skabe endnu et bofællesskab.

Bebyggelsen

Bebyggelsen fremtræder tæt, men det afhjælpes af, at der er gode friarealer. Friarealerne er indrettet afslappet til ”udeliv” med stor terasse, køkkenhave, bålplads, sladrebænk m.m. Der er ingen biltrafik i bebyggelsen.

Hvordan er boligerne?

Askebakken består af 17 rækkehuse i 3 forskellige størrelser.

Den største hustype er på 110m2, den mellemste er på 86 m2, og den mindste er på 62 m2. Alle typer er i 2 etager, og i de fleste huse er der derudover indrettet en hems. Husene er bygget i rustikke naturmaterialer med vandskurede vægge og klinkegulv eller trægulv. Alle huse er indrettet med eget bad og toilet og eget køkken. Til hvert hus er der en terrasse og en lille have.

På trods af vores fremskredne alder fremstår husene velholdte, det skyldes at vi altid prioriteret vedligeholdelse højt i vores planlægning.

Hvad er et bofællesskab?

Et bofællesskab er en boform, hvor der er åbnet mulighed for fællesskab omkring en række praktiske og sociale gøremål.

Dette fællesskab kan selvfølgelig opbygges i mange sammenhænge, men til forskel fra andre boformer har vi her et fælleshus, hvor et godt socialt liv har mulighed for at trives.

Fælleshuset

Fælleshuset er rammen omkring den daglige spisning. Der er således mulighed for at deltage i fællesspisningen på alle hverdage efter behov. Maden i fælleshuset laves af et madhold på 2-3 personer, og hovedreglen er, at man skal lave mad to gange hver måned. Efter spisningen er der mulighed for at drikke en kop kaffe og læse avisen eller sludre lidt med hinanden. I fælleshuset holder vi to aviser, som der er fri adgang til.

Fælleshuset består desuden af en overetage med to gæsteværelser, som kan lånes vederlagsfrit, og en fjernsynsstue. I kælderen er der hobbyrum/værksted og viktualierum samt vaskeri med to vaskemaskiner og en tørretumbler.

Det koster ikke penge pr. maskine man vasker, da udgiften til maskiner og vaskepulver, ligesom den øvrige drift af fælleshuset, betales over huslejen. Fælleshuset kan lånes af alle beboere til private arrangementer.

Stormøder

Boligforeningen har en bestyrelse, som bliver valgt hvert år på generalforsamlingen i overensstemmelse med gældende vedtægter.

En af bestyrelsens opgaver er at indkalde til stormøde ca. hver anden måned. Her diskuteres alt mellem himmel og jord, og alle andelshavere kan sætte punkter på dagsordenen.

Stormøderne holdes i en uformel atmosfære og er oftest hyggelige.

Stormødet er boligforeningens øverste beslutningsmyndighed

Arbejdslørdage

Arbejdslørdag afholdes ca. fire gange årligt og er afsat til fælles vedligeholdelse af ude arealer og forskellige små reparationer. Normen er, at man deltager i arbejdslørdagen, men er man forhindret, er det også legalt, at man melder fra.

Hvad er den enkeltes rolle i et bofællesskab?

Som vi har beskrevet her, er der nogle aktiviteter, som er nødvendige for at få en boform som denne til at fungere på en tilfredsstillende måde. Men der er selvfølgelig derudover mange andre muligheder for aktiviteter!

Vi kan tilbyde nogle gode rammer, som så skal fyldes ud af de mennesker, som bor her. Vi mener, at det er vigtigt, at vi hver især bidrager med noget energi, men det skal være op til den enkelte, hvor energien skal lægges.

Vi kan nævne, at der er blevet arrangeret fælles teatertur, biografklub, filmaften i fælleshuset m.m. Derudover er der tradition for at fejre Askebakkens fødselsdag, julefrokost og fastelavn.

Desuden vil vi ikke undlade at nævne de mere spontane tiltag, som opstår i forbindelse med dagligdagen eller over en fællesspisning fredag aften. Her er verdens-situationen blevet klaret mere end en gang!

Priser pr. 1-1-2012 (ca. tal med alle forbehold og afrundet), (priser fremgår af referater fra Generalforsamlingerne).

Hustype A på 110m2

Indskud: Ca. 947.000 kr. / Husleje pr. mdr.: Ca. 3.800 kr. inkl. varme og fællesudgifter

Hustype B på 86 m2

Indskud: Ca. 7525.000 kr. / Husleje pr. mdr.: Ca. 2.700 kr. inkl. varme og fællesudgifter

Hustype C på 62 m2

Indskud: Ca. 668.000 kr. / Husleje pr. mdr.: 2.300 kr. inkl. varme og fællesudgifter